divendres, de desembre 02, 2005

 

La coherència de l'Organització Mundial de la Salut


SI TU FUMES PHILIP MORRIS GUATSIQUÈI...

Permet-me Oriol que triï aquest melòdic títol pel meu post que em transporta a les meves èpoques d’esplai. Suposo que degut a la meva condició de no fumador, – per cert, no recordo si tu ets fumador - em prenc les notícies relacionades amb el tabac d’una manera divertida i pueril. Ja t’avanço que em sembla lloable i coherent que la l'Organització Mundial de la Salut (OMS) no contracti persones fumadores i que a més, proporcioni ajuda mèdica al seu personal perquè abandoni l'hàbit. Evidentment que és una discriminació; però recorda que totes les institucions i empreses discriminen a l’hora d’escollir a la gent que contracta. Per això hem d’enviar currículums i fer tests psicotècnics i entrevistes personalitzades. Sempre que triem estem discriminant; i en aquest sentit, la discriminació no és sempre negativa. Ara bé, de vegades els criteris per seleccionar no són els més adequats, i em refereixo a les discriminacions de tipus racista o sexista. Però aquest no és el cas de la OMS; ja que la seva discriminació és plenament coherent amb el seu objectiu: la salut. El personal d’una institució és un reflex fidedigne de la pròpia institució. ¿O bé t’imagines un torturador treballant al Comitè Contra la Tortura (CAT) de l’ONU? O un militant del PP treballant en una sectorial d’ERC? Segons la portaveu de l’organització, aquesta mesura ve derivada per "imperatius de credibilitat i d'imatge" de la OMS. Reitero que em sembla una fabulosa decisió. Almenys no passarà aquell cas tan típic del metge que exigeix al seu pacient que deixi de fumar quan ell porta un paquet de Ducados a la butxaca blanca de la bata. En aquesta situació jo li cantaria allò de “guatsiquèi”...
Francesc Ponsa

L'OMS ÉS ASFIXIANT

Francesc: Fumo. Espero que no em retiris l’amistat, però fumo. Veig que estàs a favor dels que han tingut un atac de coherència. Per tant, com que ets tant coherent, suposo que també deus voler que suspenguin de sou i de feina a tots els mestres que un dia van suspendre un examen; a tots els mossos i policies locals a qui un dia van multar per aparcar malament el cotxe; i a tots els venedors de cotxes que no tenen carnet.
Ben al contrari que tu, considero que l’OMS hauria de contractar a tots els fumadors. Quants més millor. I un cop contractats, els podria ajudar a deixar de fumar. Enlloc de ser excloents, de buscar la raça àuria dels no fumadors i marginar a tots els nicoticòmans, l’OMS hauria de tenir la missió d’encarregar-se de nosaltres, els malalts.
I evidentment que totes les empreses tenen dret a escollir els seus treballadors. Tant les públiques com les privades. Però el barem hauria de ser relatiu a la formació acadèmica i, més encara, a la capacitat dels aspirants.
Alerta fumadors. Aviat faran falta camps de refugiats per als fumadors deportats. Pels afortunats que no tancaran a la presó. En el millor dels casos podrem demanar asil a algun país on els fumadors no estigui perseguits. Com que ja no ve d’un, proposo la creació del dia internacional contra la intolerància vers els fumadors. Potser així evitarem que ben aviat ens deixin de llogar pisos, ens concentrin en barris on els habitatges seran més barats i no ens acceptin a les escoles privades. Francesc, per favor, no fumis! PERDÓ!! Volia dir... No fotis! Aquesta persecució és més asfixiant que el fum del tabac.
Oriol Burgada

Comments:
No som drogoaddictes, som persones que disfrutem dels bons vicis que alegren la vida. Darrere l'OMS només hi ha les farmacèutiques i els parxes de nicotina!
 
Doncs mira, si us envien a barris on els pisos són més barats ...tot això que tindreu!
Els intolerants sou els fumadors, però esteu tan encegats pel vici que us sembla que sou les víctimes del joc.
Per què coi he d'estar fumant passivament en un bar quan, jo he decidit no posar tabac a la meva vida! I a més a més, tenint en compte que ser fumador passiu incrementa en un 20% la probabilitat de tenir càncer de pulmó!
No és menys lleu demanar-vos que aneu a fumar fora que no pas condemnar a un càncer de pulmó als que no volem fumar????

Lídia
 
Publica un comentari a l'entrada<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?